JL reisverslag belastingmuseum

Ik had direct het idee dat dit onze ontgroeningsplek moet worden wanneer de JL doorgroeit deze hap deze anomalie zal de plek worden wanneer mensen echt omtoveren tot waar lid, de plek waar de tradities en rituelen van de JL doorgegeven worden, dat wanneer we die tradities gemaakt hebben natuurlijk.

Ik kwam aan bij het museum op een regenachtige herfstdag, grauw net als het moraal na de verkiezingen geen zetel maar gelukkig is de bliksem van Venlo wel weer grappig. Dit interessant gebouw roept direct de beelden op van een parasitair wezen dat zich in weefsel bevindt waar het niet hoort, een toren van glas geperst en teruggetrokken tussen ‘’gezond’’ weefsel.

Binnen bleek een ander lid al te wachten, het merendeel van ons was laat, tja kut ov, maar gelukkig zijn de burgerrups groot en klein nog niet gratis voor dat zal het ware moment zijn van apen proppen in een buis.

Enfin in de wachtruimte zaten we al te speculeren over wat we binnen aan zouden treffen, een geheime kelder met MK ultra hersenspoel apparatuur? Waarom heeft dit museum een busje, wat moeten ze vervoeren? Hmmm zou de blauwe envelop wellicht een leuke hamburglar achtige mascotte voor de LP zijn?

Na een halfuur waren we eindelijk compleet, er was spraken van strandingen in het buitenland maar je kunt het de samoerai van Hulst lastig kwalijk nemen. Gewapend met goede moed betraden we het altaar van satan.

AAAAGH, van de eerste plak tekst die je leest welt het gevoel van walging direct omhoog. Gepresenteerd aan ons was een collectie aan negroïde busten met klodders smeltende zilver op het gezicht bij behorend onderstaande uitleg. Mijn egoïstische bloed begint te pompen en het is niet de eerste keer.

Na deze confrontatie met cerberus de bewaker van de hel ging onze reis voort.
Herinner je nog een paar zinnen terug die MK ultra machine, oh hij bestaat hij bestaat. De volgende kamer presenteerde ons dit(zie foto beneden). Wanneer je lag op een van de armen van deze kruisvormige installatie starten het programma, dankzij mijn gretige gebruik van koptelefoons was ik gelukkig doof genoeg om relatief immuun te zijn voor deze ASMR hypnose die naar ons werd gestraald. Het enige wat ik nog kan herinneren van deze ervaring was: ‘’VOETBAL BELASTING GAAT NAARRRR VOETBAL WEGEN EN VOETBAL’’ Wellicht vooral bedoelt voor feyenoord fans.

De volgende kamer die we aantrefte was wat maak je eigen belastingssysteem interactiviteit waar de keuze was meer gibs naar groep 1 of meer gibs naar groep 2, steel je meer van y of van x, natuurlijk kregen we bij onze uitkomsten een rood X, de verzorgingsstaat en de NPO zou helaas niet voortbestaan met het gekozen beleid… Wat jammer nou..

Daarna minder prograganda en meer the good old days. Gepresenteerd aan ons de middeleeuwen en de nationalistische propaganda toen we in opstand kwamen tegen de spanjaarden om dat ze durfden 10% belasting te heffen. De vruuger simulatie machine maakte ook een lekkere pieptoon om de jongeren af te schrikken verwacht ik.

Ook vind ik het personage op het volgende schilderij van een belastingskantoor op Wybren van Haga lijken waarbij de mensen om hem heen de verschillende campagne standpunten influisteren. Ach hopelijk blijft bvnl bestaan, blijft een geweldige naam.

“Psst wybren maak die OV gratis wybren.”

In het gevruuger ging het niet alleen over belasting maar ook over de douane. Het was vooral een ding dat geile mannen graag de vrouwen wilde fouilleren, grappig feitje, vrouwen die hielpen bij de grensbewaking voor dit fouilleren werden hulp commies genoemd. Ze droegen ook wat ze noemden een ambtenaars mantel, ken je het populaire beeld van magere hein en zijn zwarte cape dat is een ambtenaars mantel. Wat we daarna tegenkwamen was waarschijnlijk een van de beste animatie films die je kunt maken, er werd een episch verhaal verteld over de goude eeuw met van die piraten muziek zodat ik alleen maar weer kon denken aan het spelen van Victoria 3. tot de EU waar de muziek natuurlijk hoopvol is want heil de EU(een andere heil die op een ander moment in de geschiedenis wellicht relevant was heb ik zeker niet gedaan).

Het museum heeft vooral in zijn begin zijn lading geschoten en het werd langzamerhand wat saaier boven in de toren. Wat we wel tegenkwamen is iets waar we niet volwassen genoeg voor zijn om mee om te gaan… Gastenopnames en interacties, het is geweldig als musea een stukje hebben waar je lekker je eigen mening kan nemen, in het grote oor had je de keuze aan een aantal stellingen waarbij je je reactie op kon nemen…. We hebben een paar opnames gemaakt….

Dezelfde verdieping was vooral veel eurofiele zooi, waarom de EU heilig is en hoe zonder de EU de 12 plagen van Egypte op ons neer zou dalen. We hebben de interactieve iPads niet kunnen hacken helaas.
Onderzoek in de laatste verdieping kwamen we de kinder sectie tegen, en we schrokken dat we museumpersoneel tegenkwamen die waarschijnlijk onze cynische opmerkingen in de gang heeft meegekregen. In ieder geval deze aardige mevrouw zei dat ze vooral knutsel workshops deed voor kinderen en dat de urban youth in Rotterdam genoeg ervaring heeft met vuurwapens wanneer de douane personeel hun presentaties deden geven. Mijn rumineren over slangeleren cowboyhoeden en kastelen van zeecontainers heeft mij blijkbaar weer gebrandmerkt als kinderlijke geest, ik neem het maar als compliment op. De laatste kamer was de kinder arcade waar je blijkbaar een elektronisch device nodig had ach ja ik had helaas geen corona spuit gehad om die te activeren.
De reis van Dante liep op zijn einde en we baande weer een weg naar de aarde, ze hadden zelfs nog collegezalen die perfect zijn voor ALV’s maar helemaal geniaal zou een college van Toine Manders zijn natuurlijk.

We waren weer buiten en mijn dikke kop had honger, niet zo vooruitdenkend als anderen om mezelf te bewapenen met frikandelbrood push ik mijn medeleden naar de kroeg geselecteerd door onze vriend uit België. En deze kroeg kan ook alleen maar door die betreffende persoon zijn uitgekozen, guur bruin, mensen achter de bar die onzeker zijn hoe te reageren op de intrusie in hun territorium. Drank kaarten bestaande uit papier die half zichtbaar in de plasticfolie zit. Maar natuurlijk spotgoedkoop en zelfs een breed assortiment. Onder het genot van een Porter en een garnalen burger bespraken we de toekomst van onze beweging en of we nog laatkomers konden verwachten. Uiteindelijk begon de vermoeidheid op mij in te werken en heb ik niet veel meer interessants opgeslagen van deze borrel, al met al geslaagd uitje moeten we vaker doen. Hier kunnen we traditie op bouwen, tot het volgende reisverslag wat waarschijnlijk Argentijns vreten is.