Dit is de JL

Dit is de JL

Jonge Libertariërs (JL) is een vereniging voor jongeren tussen de 14 en 28 jaar oud die geïnteresseerd zijn in het libertarisme. Wij bieden een platform waar jongeren hun kennis over het libertarisme en de politiek kunnen verbreden. Daarnaast is de JL een plek waar jongeren gelijkgestemden kunnen ontmoeten om ideeën mee uit te wisselen. We werken nauw samen met de Libertaire Partij (LP) maar opereren onafhankelijk. 

De oprichting van de JL is begonnen na de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Inmiddels is de JL een officiële vereniging. Een lidmaatschap van de JL biedt toegang tot een breed scala aan activiteiten. Wij organiseren maandelijks een borrel en een educatieve activiteit. De educatieve activiteiten omvatten zowel gastlezingen als trainingen. Naast deze vaste activiteiten zijn wij constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Zo heeft de JL sinds kort een paar clubs waar kleinschalige activiteiten uit voort komen. Op dit moment is er een boekclub en filmclub. Kortom, genoeg redenen om lid te worden! 

Voor meer informatie over de JL kan er altijd contact opgenomen worden via ons contactformulier. 

Onze kernwaarden

Zelfbeschikking

Autonomie

Decentralisatie

Kom in contact

Onze socials

Wat wij vinden over de huidige problemen

Onze standpunten

Onderwijs

Veel jongeren gaan met tegenzin naar school. Er wordt in Nederland veel gediscussieerd over hoe we het onderwijs kunnen verbeteren. Deze discussies gaan echter te veel over de details terwijl er fundamentele veranderingen nodig zijn.

Woningen

Er lijkt geen einde te komen aan het woningtekort in Nederland. Jongeren zijn hier vaak de dupe van. Er worden veel beloftes gedaan door de politiek, maar ondertussen zijn veel jongeren niet in staat om een goede woning te vinden.

Digitale rechten

Privacy lijkt niet meer te bestaan in de digitale wereld. Er worden allerlei gegevens van ons verzameld terwijl het niet duidelijk is wat hier precies mee gebeurt.